De Amerikaanse Schoolbus verlaat Hengevelde

De Amerikaanse Schoolbus heeft Hengevelde verlaten na een trouwe dienst van 23 jaar. Hennie Varenbrink heeft voor de bus op 23 september 1997 een Nederlands kenteken geregeld. In de daaropvolgende jaren hebben veel Hengeveldenaren leuke herinneringen gekregen aan de ritten met deze bus.

In Mei 2012 heeft Ter Doest de bus overgenomen en ook wij hebben veel gezellige ritten gereden. De Amerikaanse schoolbus is gebouwd in maart 1985, Fort Vally, Georgia, USA. Helaas heeft deze bus net zoals veel Amerikaanse voertuigen van deze bouwjaren de techniek uit ….. 1930…ofzo. Zware bladveren, geen verwarming, gietijzeren velgen en een verbruik van 1 liter benzine op 1 mijl (= 1,6 km).

Samen met “Casper van de Herberg” hebben we nog overwogen om er een foodtruck van te maken, maar helaas. Er moet dan zoveel aan de bus gedaan/verbouwd worden dat dit financieel ook niet haalbaar is. Daarom hebben we doen besluiten dat het goed is geweest.

Via een busbedrijf uit Giessendam (onder Rotterdam) hebben wij iemand gevonden die interesse heeft in de Amerikaanse Schoolbus. Deze beste man is als kind geadopteerd uit Marokko, en is erg betrokken bij een soort “Save the children” project in Marokko.

De scholen aldaar hebben geen geld voor lokaal vervoer, schoolreisjes of uitstapjes en geld voor andersoortig vervoer is er ook niet. Deze man heeft hier een stichting en deze stichting heeft de Amerikaanse schoolbus gekocht. De bus gaat dus in het buitengebied van Casablanca rijden voor diverse basisscholen (geen schoolvervoer zoals in Amerika!)

Een mooie pllek… waar de benzine niet zo duur is als in Nederland !!!

Natuurlijk hebben wij gevraagd om foto’s uit Casablanca !
Als deze binnen zijn zullen we ze op Wegdamnieuws plaatsen.