Autorijbewijs (categorie B)

De opleiding voor het autorijbewijs (categorie) B bestaat uit een theorie- en een praktijkexamen. Om examen te kunnen doen voor de theorie dien je minimaal 16 jaar te zijn. Het theoriecertificaat is 1.5 jaar geldig. Rijlessen mag je volgen vanaf 16,5 jaar. Je praktijkexamen mag vanaf je 17e verjaardag (2toDrive). Tot je 18e verjaardag mag je alleen rijden met een begeleider *. En vanaf je 18e mag je zelfstandig rijden.

* Dat kunnen maximaal 5 verschillende personen zijn, die van tevoren door jou
zijn opgegeven. Het aanvraagformulier vind je op: www.2todrive.nl

Theorieopleiding autorijbewijs (B)

Het behalen van het theorie-examen van de auto is gebaseerd op een gedeelte basisinformatie. Naast de gebruikelijke ja/nee vragen, krijgt je nu ook ABC vragen en numerieke vragen. Sinds enige tijd is het theorie examen ook uitgebreid met gevaarherkenning. Je krijgt bij ons theoretische ondersteuning d.m.v. 2 theorie avonden. Daarnaast kun je via ons speciale softwareprogramma ‘Plan-Go’ de theorie leren, oefenen en examens maken. In Plan-Go kunt je daarna het examen nakijken op de eventuele gemaakte fouten. Bij ter Doest Verkeersschool krijg je een goede, gedegen en complete theorieopleiding, waardoor je slagingskans aanzienlijk toeneemt.

Voor deelname aan het theorie-examen heb je een geldig ID-bewijs nodig.

Opfrisrijlessen

Wanneer u een tijd niet meer hebt gereden of u moet voor herkeuring van uw rijbewijs wilt u misschien toch nog graag even enkele rijlessen. Het is goed om een paar lessen te nemen om even het vertrouwen weer terug te krijgen. Dit kan bij Verkeersschool ter Doest. Tevens geven wij ook zo nu en dan een cursusmorgen of -avond voor groepen om de theorie weer even op te frissen. Bel of mail ons voor meer informatie.

Plan-Go

Bij Ter Doest Verkeersschool ondersteunen wij onze leerlingen met het software programma Plan-Go . Hiermee kan de leerling de theorie- en praktijksituaties oefenen. Ook wij kunnen de vorderingen van de leerling volgen. Oefent men wel genoeg en hoe zijn de resultaten?

Praktijkopleiding autorijbewijs (B)

Na een eerste kennismaking met de auto wordt duidelijk uitgelegd hoe je o.a. spiegels, de stoel, de hoofdsteun en het stuur kunt afstellen en wat de beste zithouding is. Daarna beginnen we met starten, sturen, schakelen, rijden en stoppen. In overleg worden de lessen vervolgens ingepland. Bij ter Doest Verkeersschool krijg je een goede en gedegen rijopleiding. Stap voor stap en in jouw eigen tempo leer je alles wat nodig is om voor je rijexamen te slagen!

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Mail naar: verkeersschool@ter-doest.nl of bel 0547 33 33 68

In overleg met je instructeur kan er een persoonlijk opleidingsplan worden gemaakt. Daarbij kan een tussentijdse toets (TTT) worden afgenomen, waarbij een paar weken voor het afrijden duidelijk wordt wat je niveau / slagingskans is. Bij het behalen van de TTT krijg je tijdens het 1e praktijkexamen vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen.

De rijopleiding op tijd aanvragen

Wie wil er nu niet op zijn verjaardag zijn eerste rijles hebben?
Door tijdig je opleiding aan te vragen, kunnen wij ons zo veel mogelijk aanpassen aan jou wensen.

De meeste van onze kandidaten lessen 1 á 2 keer per week. Na 4-5 lessen weten we ongeveer wel hoeveel lessen je nodig bent en gaan we je TTT en je examen plannen en de daarbij behorende aantal rijlessen. Met je DIGID kun je ons machtigen om het examen voor je aan te vragen/kopen. Meer informatie: cbr brochure stappenplan DigiD (pdf)

Automaat (B)

Speciaal voor mensen die, om welke reden dan ook, problemen hebben met schakelen biedt ter Doest Verkeersschool mogelijkheid het rijbewijs te behalen in een automaat. Een automaat is een auto waarin je niet hoeft te schakelen, hierdoor heb je meer rust bij de bediening van het voertuig.
Wanneer je rijexamen hebt afgelegd in een automaat, mag je niet in een geschakelde auto rijden. Hiervoor moet je opnieuw rijexamen doen in een schakelauto. Hiervoor hoef je geen theorie examen te doen.

Overzicht van onze tarieven:
(per 01-07-2024, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud)

Autorijbewijs (B)
ONDERDEELPRIJS
Rijles (60 minuten)€ 56,00
TTT€ 215,00
B-Examen€ 260,00
Faalangst-examen€ 315,00
B Nader onderzoek€ 290,00
Theorie-examen€ 60,00
Inlogcode theorie Plan Go€ 35,00
Theorie-examen (indiv.)€ 120,00
Theorie-examen (extra tijd)€ 73.00
Starterspakket B rijbewijs, 8 uur rijles B, Theorie-opleiding en examen, TTT en B praktijkexamen€ 999,00
Starterspakket B rijbewijs, 8 uur rijles B, TTT en B praktijkexamen (excl. theorie)€ 899,00