Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) neemt een bedrijf de verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Ter Doest maakt bewuste keuzes om een goede balans te bereiken op gebied van groei en innovatie met winst voor mens, maatschappij en milieu. Nu en in de toekomst.

Ter Doest Verkeersschool
Het groene rijden. Ter Doest Verkeersschool heeft het milieu hoog in het vaandel staan. Je kunt bij ons milieubewust rijles volgen. Je lest in de meest nieuwe en moderne lesauto’s, altijd voorzien van ecologische technieken. Denk bijvoorbeeld aan start stop en andere systemen die bijdragen aan een lager brandstof- verbruik en een lagere CO-2 emissie. Tevens is zuinig rijden standaard onderdeel van de rijlessen. Deze voertuigen zijn tevens voorzien van de meest recente veiligheidstechnieken en rij technische ondersteuning zoals bijvoorbeeld bestuurders-, passagier- en zijairbags, adaptieve cruise control en achteruitrij camera. Dus ook aan jou veiligheid hebben we gedacht. Naast het milieuaspect gaat het er natuurlijk om dat jij leert om veilig en zelfstandig auto te rijden.

Ter Doest Touringcar

Wij rijden met touringcars die zijn uitgerust met een krachtige en zeer milieuvriendelijke Euro 5 en Euro 6 motoren, momenteel de hoogste milieukeurmerken en dat betekent milieubewust en schonere kilometers.

Groen rijden met onze touringcars is een onderdeel van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Onze chauffeurs hebben de cursus “Het Nieuwe Rijden” gevolgd. Door o.a. efficiënt te plannen in combinatie met nauwkeurige navigatie, rijden onze chauffeurs al snel veel minder kilometers en verbruiken daardoor aanzienlijk minder brandstof; een verlaging van de CO2 uitstoot.

Ter Doest Taxi

Onze Mercedes taxi’s zijn uitgerust met de nieuwste generatie motoren met Blue Efficiency. Blue Efficiency is een combinatie van innovatieve technologieën, waarmee het verbruik en de emissie van de auto’s merkbaar kunnen worden verlaagd.

Groen rijden met onze taxi’s is een onderdeel van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Onze chauffeurs hebben de cursus “Het Nieuwe Rijden” gevolgd. Door o.a. efficiënt te plannen in combinatie met nauwkeurige navigatie, rijden onze chauffeurs al snel veel minder kilometers en verbruiken daardoor aanzienlijk minder brandstof; een verlaging van de CO2 uitstoot.

Tegenwoordig tref je bij Ter Doest Taxi ook elektrisch aangedreven voertuigen aan. Je kunt zowel elektrisch aangedreven auto’s herkennen (Nissan Leaf) als elektrisch aangedreven taxibusjes (Mercedes Vito). Heb jij ze al herkend?