Touringcar Rijbewijs (Categorie D)

Om met een touringcar (vervoer van meer dan acht personen, excl.bestuurder) te mogen rijden, dient u in bezit te zijn van het touringcarrijbewijs. Als u tevens wilt gaan werken als buschauffeur moet u ook in het bezit zijn van de aantekening Vakbekwaamheid. Gaat u incidenteel met een bus rijden (bijv. monteur garage, chauffeur op brandweerauto, zware camper) dan hoeft u niet over de aantekening vakbekwaamheid te beschikken.

Om in het bezit te komen van het rijbewijs D, moet je drie theorie-examens en een praktijkexamen doen. Bij Ter Doest Verkeersschool in Hengevelde kunt u de volledige opleiding volgen voor het Autobus rijbewijs.

Vakbekwaamheid Personenvervoer

De aantekening Vakbekwaamheid vervangt sinds september 2008 het papieren Chauffeursdiploma Personenvervoer. Een code 95 wordt op uw rijbewijs gezet als u alle vakken heeft behaald. Deze ‘code 95′ is 5 jaar geldig. Binnen die 5 jaar moet u 35 uur nascholing hebben gevolgd. Dat is ongeveer 1 dag per jaar.

Als deze nascholing niet wordt gevolgd, behoud het wel de status busrijbewijs maar vervalt de vakbekwaamheid. Hierdoor mag u niet meer het vak beroepschauffeur uitoefenen. Deze regeling geldt voor alle EU landen. Elke 5 jaar wordt het rijbewijs vervangen.

Nascholing beroepschauffeurs (code 95)

De Europese Richtlijn Vakbekwaamheid vereist dat u als buschauffeur verplichte nascholing moet volgen. Over een periode van 5 jaar moet u 35 uur nascholing volgen.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Bel: 0547 33 33 68 of vul ons aanmeldingsformulier in.

Overzicht van onze tarieven:
(per 1-01-2024, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud)

Touringcar rijbewijs (D)
ONDERDEELPRIJS
Praktijkles (60 minuten)Op aanvraag
Touringcar met aanhanger (DE)
Opleiding en examen (6 uur DE rijles á € 79.00 en examen)
(Exclusief keuring en gezondheidsverklaring)
Op aanvraag
Nascholing chauffeurs (Code 95)Prijzen op aanvraag