Van Mediapark tot Spakenburg

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (afgekort Beeld en Geluid) beheert ongeveer 70% van het Nederlandse audiovisuele erfgoed, voornamelijk van de publieke omroepen en van populaire bioscoopjournaals en enkele particuliere collecties. In totaal beheert het instituut volgens eigen opgave ruim 700.000 uur radio, televisie, film en muziek In 2006 werd het geheel nieuwe kleurrijke pand opgeleverd. Een unieke verschijning op het mediapark. Na ontvangst met koffie en gebak is het dan ook tijd om in de archieven te duiken naar unieke beelden van toen en nu.
Na het bezoek verlaten we het media park en rijden naar het vissersplaatsje Spakenburg. Hier staat de lunch reeds voor ons klaar. De gevierde afsluiting van de Zuiderzee door de afsluitdijk had grote gevolgen voor het leven in Spakenburg. Nog altijd zijn in Spakenburg de kenmerken terug te vinden van de ooit zo florerende zeehaven stadje. Na de lunch zijn er een aantal leuke opties die in overleg kunnen worden bezocht.
De visafslag (gebouwd in 1923) werd in 1985 buiten gebruik gesteld. Sinds 1991 is de visafslag in beheer van de Bruine Vloot vereniging gegeven en voor publiek opengesteld. Tijdens het bezoek en demonstratie kunt u nog plaatsnemen op de ouderwetse veiling banken. In het kledingdracht en visserijmuseum krijgt u een beeld van de lokale kledingdrachten. Zo zijn er bijvoorbeeld ruim 120 poppen aangekleed die de tradities van de dracht laten zien, van originele dooppakken tot huwelijksdracht en rouwkleding. Museum Spakenburg is een modern museum (vernieuwd in 2008) waar aan de hand van thema’s, tentoonstellingen en audiovisuele middelen een heel duidelijk beeld geschetst wordt van het leven in Spakenburg zoals dit was voor de afsluiting van de Zuiderzee.

Geeft u bij het reserveren de middagactiviteit van uw keuze door:
• De visafslag
• Klederdracht en visserijmuseum (half april t/m eind augustus)
• Museum Spakenburg

Meer informatie over deze dagtocht?

Vul hieronder uw gegevens in en klik op ‘verzenden’.
Wij nemen z.s.m. contact met u op.

3 + 5 = ?

VERTREK: 08:30 uur
EINDE ca.: 17:45 uur

INCLUSIEF:

  • Vervoer per luxe reiswagen
  • 2x koffie met gebak
  • Bezoek, presentatie en rondleiding Beeld en Geluid
  • Koffietafel met kroket
  • bezoek Spakenburg; programma van uw keuze

OPTIONEEL:

  • Uitbreiding Beeld en Geluid met toegang tot de media experience € 7,50 p.p.
  • Goed verzorgd 3-gangendiner tijdens de thuisreis, € 19.00 p.p.

PRIJS:

Mail ons voor maatwerk en/of een prijsopgave:
touringcar@ter-doest.nl

image_pdfimage_print